NECESSÄRER

Det här ska du tänka på innan du köper en necessär

Det finns olika typer av necessärer och det är kanske inte alltid lätt att veta vilken modell man ska välja. Ovan finns olika modeller som täcker de flesta och vanligaste behoven. De flesta necessärer används vid resor och då är det viktigt att fundera på nedanstående aspekter för att välja ut rätt necessär.

  • Behov: Det finns flera faktorer som kan samlas under detta avsnitt. Den kanske viktigaste frågan är hur länge man ska vara borta och hur många hygienartiklar som skall tas med. Ibland kanske flera necessärer behövs för att täcka upp behovet. Vidare kan man även fundera på om necessären skall delas med någon eller om den ska vara personlig. Ifall necessären skall bäras i handbagaget finns det transparenta modeller så att man slipper packa om sina hygienartiklar i en plastpåse på flygplatsen.
  • Materialval: De flesta necessärer är tillverkat i vattentätt nylon eller polyester. Detta material är väldigt funktionellt och lämpar sig bra för badrumsmiljö. Materialet är även mjukt och tåligt vilket gör det smidigt att packa ner necessären i resväskan. För den som önskar ett annat material finns det läder som ger en lyxigare känsla. Dock är inte läder lika resistent mot vatten. De transparenta modellerna är vanligtvis tillverkade i pvc.
  • Storlek: Ibland räcker det med en liten praktiskt necessär om behovet att ta med sig många hygienartiklar inte är stort. Vidare finns större modeller där flaskor kan förvaras stående och övriga hygienartiklar i olika fack. Många av våra modeller är ihopvikbara och vecklas ut och hängas upp. På så sätt blir necessären upp till 50 cm längre. För den som har många hygienartiklar kanske behöver flera necessärer och då kanske kombinera två olika modeller.
  • Design: Necessärerna finns i många olika former och kulörer. Några av necessärerna är även mönstrade. En del är i klassiskt och traditionellt utförande medan andra är modernare med annorlunda utseende. Designmässigt är det smaktycke som gäller.
Drift & produktion:  Wikinggruppen