IPAD FODRAL

Det här ska du tänka på innan du köper ett iPadfodral

Det kan lätt hända att en iPad tar skada om den inte är ordentligt skyddad. Precis som en smartphone är hela touchytan i glas vilket gör att det blir väldigt dyrt att byta ut en skärm ifall den skulle krossas. iPaden är väldigt mobil och har många användningsområden. Många använder den till surf hemma och då hamnar den på många olika ställen i hemmet, exempelvis i soffan, på soffbordet, på bänkskivan eller i sängen. Det räcker med lite oaktsamhet och sen är olyckan framme innan man ens hunnit inse vad som har hänt. I andra fall tas surfplattan med på resor och används i bilen, på flyg eller buss. Även här är det viktigt att iPaden skyddas ordentligt för att den inte ska bli skadad. Vi erbjuder främst fodral som täcker surfplattan runt om. Utöver detta kan glasytan kompletteras med ett extra skyddsglas. En lite svagare variant är ett skal som sedan kompletteras med skärmskydd.

  • Behov: Var, hur och när är de tre huvudsakliga frågor som borde ställas här. Identifiera var surfplattan kommer att användas. Här kan man börja med huvudsakliga ställen och sedan gå vidare in på detalj. Exempel: Jag använder oftast min ”padda” hemma och då oftast när jag sitter i soffan. Ibland kollar jag film på den i sängen. Vidare kommer funderingen hur iPaden används. Det kan t. ex vara att man arbetar på den, spelar spel, kollar film mm. Anledningen för denna fråga är att kunna identifiera vilka funktioner ett fodral ska ha. För den som kollar mycket film kan det kanske vara lämpligt med ett fodral som har en bra funktion för att ställa upp surfplattan så att man slipper hålla den när man kollar film. Sista frågan, när handlar mest om specifika kriterier på design och kvalitet. Fodralen har en tendens att slitas olika beroende på situationer de används i. Om surfplattan ofta tas in och ur en väska kan detta slita mer på fodralet än när det t. ex förflyttas från en hylla till ett bord.
  • Materialval: De flesta av våra fodral är tillverkade i PU-läder. Detta är en läderimitation som oftast är väldigt slitstark. Tyvärr finns det inte så många olika material att välja bland när det kommer till iPadfodral. Invändigt brukar det antingen finnas ett mjukt skal tillverkat i TPU som håller fast iPaden eller en ”läderram” som man lägger in iPaden i.
  • Storlek: Under varje produktkategori står det vilken modellbeteckning fodralet passar. På iPadens baksida står det vilken modell iPaden är. Modellbeteckningen börjar med bokstaven A. För den som är osäker går det att hitta utförligare beskrivning på Apples hemsida. Ett fodral kan passa till flera olika iPads. Detta är p.g.a. vissa modeller ser likadana ut som föregångaren då den enda skillnaden är prestandamässig.  
  • Design: De flesta iPadfodral ser lika ut. Det är oftast material och små detaljer som kan skilja. En vanlig detalj är flärpen som stänger fodralet. De fodral som inte har någon flärp är oftast magnetiska och håller sig stängda tack vare magneten. Ytan på materialet kan också skilja. Invändigt kan som ovan nämnt ”infästningen” av iPaden skilja.

 

 

 

Drift & produktion:  Wikinggruppen